Subsidie groene daken

Het toepassen van groen op daken en gevels is in Nederland de laatste jaren flink in populariteit gestegen. Niet alleen draagt meer groen in de wijk bij aan een prettig woonklimaat; het vormt ook een goede bescherming tegen regenwater en wind.
Door te investeren in de aanleg van groene daken en gevels bespaart u uzelf een hoop onderhoudskosten en verfraaid u uw leefomgeving.
direct offertes aanvragen


groendakOok gemeenten zien het belang van het toepassen van groene daken en gevels in en maken de aanleg van deze bijzondere groenvormen aantrekkelijker door subsidie te verstrekken op de advies- en aanleg kosten. Steden als Groningen en Rotterdam lopen voorop als het gaat om het stimuleren van groen in de stad. Riolen kunnen de grote hoeveelheden regenwater niet meer aan en het aanleggen van groen brengt hierin een aanzienlijke verbetering.

Andere steden die subsidie verlenen op het gebied van groenvoorziening, waaronder de aanleg van groene daken, zijn onder meer: Amsterdam, Apeldoorn, Capelle aan de IJssel, Delft, Den Haag, Eindhoven, Harderwijk, Heemskerk, Leeuwarden, Nieuwegein, Nijmegen, Schiedam en Utrecht.

Laat u altijd eerst goed informeren voordat u overgaat tot de aanleg van groene daken en gevels of een andere vorm van groenvoorziening. Een tuinarchitect of dakspecialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden.
Via deze site vindt u snel en gemakkelijk een een tuinarchitect of dakspecialist bij u in de buurt. Vraag hier direct vrijblijvende offertes aan en kies het aanbod dat het best bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren past.

Ervaringen van andere bezoekers

De voordeligste optie
"Nadeel van wonen in de binnenstad is dat je geen tuin hebt, Een daktuin aanleggen bleek voor mij een uitkomst. Zomers heerlijk genieten van groen en ruimte. Ik had via jullie site al snel een goed beeld van wat het mij zou gaan kosten en ben met de voordeligste optie in zee gegaan!."
Toegevoegd: A. Meijer, Amsterdam (02-06-2012)
Waardering: 4/5

Snel voor elkaar
"Ik hou van groen, hoe meer groen hoe beter! Ook mijn dak is inmiddels voorzien van mooie beplanting. Snel voor elkaar dankzij de overzichtelijke prijsopgaven van deze website."
Toegevoegd: W. de Groot, Rotterdam (04-08-2012)
Waardering: 4/5

De juiste man voor mijn klus
"Het leek mij een heel gedoe om mijn dak van groen te voorzien. Geen idee wie mij daarbij het best van dienst kon zijn maar dankzij jullie informatie heb ik snel de juiste man voor mijn klus gevonden. En dat tegen een scherp prijstarief. Ideaal!." Toegevoegd: B.Visser, Eindhoven (06-07-2012)
Waardering: 3/5


Voordelen van de aanleg van groen op daken en gevels zijn onder meer:


- Effectieve bescherming van uw dak en gevel tegen regenwater en wind
- Minder kosten op het gebied van onderhoud en eventueel schadeherstel
- Vervraaien van uw leefomgeving

Veel gestelde vragen


Wat kost het om mijn daken en gevels van groen te voorzien?

Ter indicatie voor de aanleg van extensieve dakbegroeing moet u denken aan een gemiddeld bedrag van € 40,- per vierkante meter. Wanneer u kiest voor de aanleg van een intensieve daktuin is een bedrag van € 120,- per vierkante meter een gangbaar tarief.

Is de subsidie op groenvoorziening per gemeente even hoog?
Nee, de hoogte van de subsidie op groenvoorziening verschilt per gemeente. Informeer voordat u tot de aanleg van groenvoorziening overgaat naar het subsidietarief dat uw gemeente hanteert.

De website hovenier-vergelijken.nl helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag heeft gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van hoveniers bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veel gestelde vragen'.

Lees onderstaand meer over de diensten van hoveniers:

Bent u er al over uit? Vraag hier direct gratis offertes aan voor hoveniers.

Bent u een hovenier?

En wilt u meer klanten en/of opdrachten? Meld u dan snel aan en ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vind nu nieuwe klanten!

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen